Saturday, March 05, 2016

Kisah Hidup Syafie Naswip Amat Memilukan

Siapa yang tidak kenal dengan pelakon Syafie Naswip. Bakatnya amat luar biasa sekali hingga dia berjaya meraih banyak gelaran dalam bidang seni lakonan.

Namun disebalik kehebatannya dipentas lakonan, rupanya kedukaan kisah hidup Syafie Naswip yang ramai orang tidak tahu betapa dia telah menempuh pelbagai kesukaran dalam hidupnya.


Kalau dah cerita ini keluar daripada mulut pelakon tersohor negara iaitu Fauziah Ahmad Daud, pastinya ia sesuatu kisah tauladan yang amat menyentuh perasaannya.

Kata Fauziah : “Jika ditanya siapa pelakon generasi baru yang saya kagumi, jawapan saya.. Syafie Naswip”.

Ini kerana, menurut pelakon itu, jika dilihat dari sudut kehidupan Syafie Naswip sekarang, memang jauh berbeza dan kini dengan rezeki yang diperoleh, pelakon ini sudah mampu mengubah keseluruhan hidup serta keluarganya.

Malah siapa yang tidak kenal dengan artis berbakat besar ini, rata-rata drama serta filem yang dilakonkan sungguh hidup hingga dia dinobatkan sebagai pelakon terbaik dalam filem Mukhsin, Talentime dan juga Songlap.

Meskipun cerita ini sudah agak lama, namun ia sebenarnya tetap menarik untuk dikongsi sekaligus mengambilnya sebagai pedoman agar kita lebih kuat berusaha untuk berjaya. bak kata pepatah: Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan.


ARTIKEL MENARIK

> Siti Saleha Dedah Siapa Bakal Jadi Pilihan Teman Hidupnya


Kisah Hidup Syafie Naswip Amat Memilukan Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Unknown

0 comments:

Post a Comment