Tuesday, June 07, 2016

Gadis Ini Berkahwin Lelaki Miskin Kerana Kecewa,Namun Apa Yang Diberikan Lelaki Itu Amat Mengejutkan !!


Banyak orang yang mendambakan kisah cinta yang romantis dan penuh dengan kebahagiaan. Namun masih ada sebahagian orang yang merasa kehidupan yang menderita dan sentiasa terluka menyebabkan hatinya tidak bahagia.

Sama seperti gadis ini, ia sempat memiliki seorang kekasih dan mereka saling mencintai, namun akhirnya kekasihnya telah menyakiti hatinya dan meninggalkan luka yang mendalam selepas mereka berpisah.

Setelah ia berpisah, ia berasa sangat sedih dan kesepian, tetapi ada  seorang pemuda yang tinggal di sebelah rumahnya yang sentiasa memerhatikannya dan mungkin boleh membantunya keluar dari kedukaan ini.

Mereka tidak saling mencintai, namun gadis itu sentiasa  beranggapan mungkin  lelaki ini ikhlas padanya sehingga pada suatu hari mereka mengambil keputusan untuk berkahwin. Gadis ini tidak ingin berfoto dan mengadakan kenduri pernikahan karena ia merasa takut hubungannya tidak kekal lama.

Karena suaminya adalah seorang yang miskin, mereka pada akhirnya mesti bekerja keras di kota besar. Tidak ada perubahan yang terjadi setelah  mereka berkahwin. mereka hanya pindah ke rumah kontrak yang sedikit lebih besar dan bekerja lebih gigih setiap hari.

Suaminya setiap hari harus bekerja pukul 6 pagi sampai pukul 6 petang, sedangkan gadis ini pergi bekerja di supermarket dengan jumlah jam kerja yang tidak tetap. Keduanya pun sangat jarang berkomunikasi.

Lelaki ini merasa hubungan ini tidak sihat, ia akhirnya memutuskan membeli sebuah sepeda dan pulang ke rumah setiap kali waktu rehat  tengahari  untuk memasak dan makan bersama isterinya.

Awalnya gadis ini juga tidak tahu apa yang dilakukan suaminya, namun pada akhirnya ia pun memutuskan untuk pulang setiap waktu rehat tengahari dan memasak untuk suaminya, kemudian keduanya pergi kerja bersama.

Namun Bila tiba hari ulangtahun perkahwinannya yang pertama. Di hari ulangtahunnya, suaminya membelikan sebuah kek kecil dan memberikannya sebuah buku tabungan. Isinya hanya 300 dollar saja.

Ketika dia sedang kebingungan akan hadiah ini, suaminya berkata, “Sejak saat ini, aku akan memberikan kamu wang tabungan 300 dollar setiap bulannya. Kerjamu tidak stabil, mungkin hanya cukup untuk biaya sehari-hari saja.

Sekarang aku masih muda dan boleh bekerja keras, aku akan memberikan kamu sedikit wang untuk tabungan masa tuamu. Walaupun tidak banyak, aku berjanji akan terus memberikan 300 dollar setiap bulannya.”

Gadis ini tidak percaya suaminya akan berjanji demikian rupa. Ia sendiri bahkan tidak pernah memikirkan hari tuanya, namun lelaki ini ternyata memikirkan hal itu. Demi memenuhi janjinya, pemuda ini bekerja semakin giat.

 Ia pun melakukan banyak pekerjaan sambilan seperti menjadi pemungut sampah di lokasi tempat tinggal mereka.

Gadis ini merasakan  lelaki ini bekerja terlalu keras, namun karena kegigihannya, ia tidak mampu menghalanginya. Karena tak berdaya, dia hanya mampu menyiapkan air dan handuk untuk suaminya, dan menyiapkan beberapa butir telur baginya.

 Teman-teman kerjanya merasa mereka adalah pasangan yang saling mencintai.

Kehidupan berumahtangga  yang  mereka lalui telah berlarutan selama 4 tahun. Tabungan mereka telah cukup dan akhirnya mereka membeli sebuah rumah kecil yang lama. Walaupun tidak mewah, namun ini adalah milik mereka sendiri.

Ketika membereskan rumah barunya, gadis ini melihat fotonya 4 tahun yang lalu. Ia tiba-tiba menyedari, selama ini hidupnya begitu bahagia. Ternyata begitu lama, ia terus hidup senang dan bahagia.

Pemuda itu mengeluarkan buku akaun simpanan yang pernah diberikan sebelumnya. Sekarang isinya tidak hanya 300 dollar saja. 300 dollar tersebut telah bertambah berkali-kali lipat.

Saat ini, ia tidak mampu menahan tangisannya. Ia pun memeluk suaminya. Ia baru menyedari bahawa ia sudah mencintai suaminya ini tanpa ia sedari. Cinta yang menggebu-gebu dan penuh dengan keromantisan hanya terdapat di masa mudanya saja. Menemukan seorang lelaki yang begitu mencintaimu dan rela menunggumu, benar-benar adalah sebuah kebahagiaan juga!

LAGI ARTIKEL MENARIK

> Punca Sebenar Brunei Menolak Menyertai Malaysia Terbongkar !!
Seorang Guru Mengaku Menerima Wahyu 
Seorang Bapa Dan Anaknya Ditemui Tinggal Di Hutan Selama 40 Tahun
Sudah Hidup Mengemis, Tapi Ahli Masjid Tak Layan
Inilah Cerita Sebenar Muhammad Ali Boleh Terbuka Hijab Peluk Islam
Punca Sebenar Kematian Lagenda Tinju Dunia Terbongkar
Penemuan Makhluk Aneh Yang Menggemparkan Indonesia
Bahaya Pokok Ini Jika Berada Di Halaman Rumah Anda
Surat Wasiat Yang Menggemparkan Pihak Hospital
Biodata Penuh Arwah Menantu TPM Yang Mengejutkan Banyak Pihak
Abang Pukul Adik Hingga Mati Gara-Gara Kencing Dalam Seluar

Gadis Ini Berkahwin Lelaki Miskin Kerana Kecewa,Namun Apa Yang Diberikan Lelaki Itu Amat Mengejutkan !! Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Unknown

0 comments:

Post a Comment