Friday, June 03, 2016

(GEMPAR !!) Pihak Hospital Telah Menemui Satu Surat Wasiat Yang Meruntum jiwa Sesiapa Yang Membacanya


Pihak Hospital Telah Menemui Satu Surat Wasiat Yang Mengejutkan. Kangar: Surat wasiat yang viral semalam sehingga meruntun jiwa sesiapa membacanya ditulis wanita w@rga emas, Bibi Meherniga Abdul Hamid, 71, yang meninggal dunia Selasa lalu.

Lebih memiluk@n, sudah dua hari dia meninggal dunia, tetapi anaknya, orang kurang upaya (OKU) bisu, Imran Jhinkur, 53, tidak mengetahuinya dan hanya memaklumkan kepada penduduk kampung, ibunya sakit pada Khamis lalu.

Penduduk yang dimaklumkan perkara itu ke rumah arwah sebelum mendapati wanita terbabit sudah meninggal dunia.

Sebelum meningg@l dunia, Bibi Meherniga yang menetap di Rancangan Perumahan Awam(RPA) Kangar 1, di sini, sempat menulis surat wasiat memohon pertolongan sesiapa saja yang membaca suratnya itu untuk menguruskan jenazahnya seandainya dia meninggal dunia.

Ini kerana, anaknya itu tidak mampu berbuat demikian.


Arwah juga meminta supaya wajahnya ditunjukkan kepada anaknya selepas dikafankan supaya anaknya tahu dia sudah tiada.

Pengerusi Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK)Indera Kayangan Muhamad Zulkefli Mokhtar, 52, berkata, surat terbabit ditemui di dalam beg tangan kepunyaan arwah ketika pihak petugas hospital ingin mencari dokumen pengenalan diri arwah

 "Mem@ng wasiat itu adalah tulisan tangan arwah mak cik Bibi Meherniga.

“Awal tahun ini, arwah ada memanggil saya dan berbincang mengenai masa depan anaknya serta bagaimana hendak menguruskan jenazahnya seandainya dia tiada kelak.

“Dia bimbang anaknya mungkin tidak tahu untuk menguruskan jenazahnya dan berharap jiran tetangga dapat membantu,”€ katanya.

Menurutny@, mereka juga pada mulanya tidak mengetahui kewujudan surat itu namun percaya arwah sering membawanya di dalam beg tangan.

Arwah selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Tok Paduka Khamis lalu.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kangar Superintendan Abdul Rahman Mohd Noordin ketika dihubungi mengesahkan kejadian itu dan hasil bedah siasat mangsa meninggal dunia akibat sakit jantung.

Menurutnya, siasatan awal mendapati Bibi Meherniga meninggal dunia pada Selasa lalu sebelum mayatnya ditemui penduduk kampung pada Khamis lalu di dalam rumah dan kes diklasifikasikan sebagai kematian mengejut (SDR).

Dalam pada itu, difahamkan, Imran yang bekerja sebagai pembantu di Pusat Pemulihan Dalam Komuniti di Jalan Pegawai, di sini, kini tinggal bersendirian.


LAGI ARTIKEL MENARIK

> Biodata Penuh Arwah Menantu TPM Yang Mengejutkan Banyak Pihak
Abang Pukul Adik Hingga Mati Gara-Gara Kencing Dalam Seluar
> (GAMBAR)Banduan Tebuk Dinding Konkrit Telah Mengejutkan Pegawai Penjara
Niat Untuk Baiki Tandas Tersumbat Namun Terjumpa Benda Yang Mengejutkan
Lihat Apa Berlaku Bila Askar Muda Jepun Ini Sering Dicaci Kerana Percaya Allah
10 Perompak Terima Padah Apabila Tersilap Merompak Bekas Komando
> Ini Alasan Pembunuh Eno Mengapa Dia Guna Cangkul
Didakwa Bunuh Diri Kerana Kekasih, BF Mangsa Tampil Dedah Perkara Sebenar
Mungkin Kerana Leka Dan Cuai Lelaki Disambar Petir
> Punca Sebenar Dilarang Cium Anak Sedang Tidur Terjawab

(GEMPAR !!) Pihak Hospital Telah Menemui Satu Surat Wasiat Yang Meruntum jiwa Sesiapa Yang Membacanya Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Unknown

0 comments:

Post a Comment