Saturday, June 25, 2016

Wanita Ini Kongsi Cerita Dia Dibuli Mak Mertua Dan Ipar


Wanita Ini Kongsi Cerita Menarik Apabila Dia Dibuli Mak Mertua Dan Ipar. Aku ex iium, kawin time belajar last semester. Husband aku pegawai bank kat selangor. husband aku anak no 2 dan anak kesayangan mak mertua aku.

Sebelom kami kawen, laki aku ada cakap yang mak die x suka orang pantai timur. bagi die, org pantai timur ni cakap ntah ap2, x pandai jage diri and selekeh. Nak dijadikan cerita, aku ni org terengganu.

So first things first, die mmg da x suke aku la.sebb orang pantai timor. mase datang merisik pon die terus terang je cakap, susah kalau kawen ngn org pantai timur ni, jaoh dan penat nak drive.tapi disebabakan anak die da berkenan, die ikotkan jugak walaupon jaoh. Pertama kali aku diamkan jela sebb nak jage hati bakal mertua.

Famili mertua aku ni menetap kat arab saudi, madinah. sebb ayah mertua aku kerja kat sane. abang ipar aku ni kahwin dengan menantu pilihan hati mak mertua aku la, orang perak. mase mula2 kawin dulu, aku balik kadang2 la umah maktua aku sebb aku masih lagi belajar. mase tu mak mentua and 2 org lagi anak die da fly to saudi.

Rumah kami ngah renovate mase tu nk besarkan dapor. so aku setuju. aku duduk la sana, tetapi bini abang ipar aku ni mcm x suka aku dudk kat sane jugak. aku memang x leh nk masak atau buat ap2 time tu. bau minyak n bawang goreng pon x buleh. bau ubat gigi pon x boleh.sampai aku gune ubat gigi budak2 yg kodomo lion tu je tuk berus gigi aku. masok mkanan je terus muntahkn balik.

mae tu check in check out hospital je keje aku. So mmg aku x de energy dan mmg tak larat la nak kemas2 umah ke masak ke.Aku ni pulak, jenis yg buat keje banyak2 terus, contohnya, iron baju banyak2, basoh bju banyak2 n masak banyak2 la. orang pntai timo ni kn mmg pandai masak n sedap plak tu.

Nak dijadikan cerita, sebulan kawin aku da disahkan mengandong. Alhamdullillah,rezeki. aku kene hadap morning sickness yang sangat2 terok sampai aku nk jlan pon x larat. masa cuti semester tu, husband aku bawak la aku duk umah mertua aku yg mase tu abang ipar n bini die ngah duduk jugak. die x nak la tinggalkn aku kat umah mak aku kat terengganu sorang2 sebb aku alahan terok, sush die nak datang n jage aku time tu.

Tapi, aku siap2 da anta dobi baju kerja laki aku ciup gosok da untuk 2 minggu. so keje aku time tu baring jela. Disebabkan aku ni baring je, bini abg ipar aku ni mengadu kat mak mertua aku ni. Cakap aku ni duk sini macm raja, and buat die macm hamba. die cakap aku ni x iron pon baju laki aku, laki aku pakai je baju yang berkedut seribu pehi kerja. Demi Allah, aku tak de pon nak suruh die masakkn ke ap ke untuk aku, sebb aku memang x leh makan ap2 pon.

Mak mentua aku ni wasap aku pg2 bute, dalm kol 3 pagi mcm tu, maki hamun aku cakap aku manje la, mengade la,. die cakp la dulu die pon mengandong jugak boleh je buat keje umah, masak x de pon nak harapkan orang masakkan untuk die. aku nangis la bile die cakp mcm2 kat aku dalm wassep tu.

mungkin sebb ngah mengandong kot, emosi lebih. laki aku time tu terkejut la sebb aku nangis sedu sedan, aku bg la die bace wassap mak die tu.

laki aku macam bengang la, sebb mcm mane die boleh tau sedangkn die x de kat sini pon. esoknya, die la tanye abang die, abang die cakp x tau ap2, so sah2 la bini die punyer keje. kami try la tanya secara baik, die x mengaku, last2 laki die cek wassap die, mmg die yg jadi batu api cerita macam2 kat mak mertua kat sana. Aku and husband aku start hari tu, memang da x cakap ap2 pon biras aku.

LAGI ARTIKEL MENARIK

> Wanita Ini Dedah Punca Sebenar Dia Tidak Disentuh Suami Sejak Berkahwin
> Bingkisan Terakhir Prof Izie Sebelum Meninggal Dunia ! AL-FATIHAH
Peluk Islam Ketika Usia 92 Tahun,Nenek Ini Merupakan Mualaf Tertua Di dunia
Anggota Polis Terus Hormat Ibu Ini Apabila Tahu Pekerjaanya
Petanda Awal Anda Dijangkiti Difteria Tapi Ramai Tak Tahu
Sikap Pelik Suami Tak Mahu Bergambar Dengan Isteri Akhirnya Terbongkar
Patutla Jarang Berlakon, Lihat Foto Terkini Jehan Miskin Amat Mengejutkan !
Anak ini Kecewa Dengan Ibu-Bapa  Mereka Lalu Meluahkan di Buku Tulis Sekolah
Wanita Ini Telah Tersalah Suami
Liptik Telah Buatkan Wanita Hidup Menderita

Wanita Ini Kongsi Cerita Dia Dibuli Mak Mertua Dan Ipar Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Unknown

0 comments:

Post a Comment